Zoek

Nieuwe editie van vakblad AnalyseVisie uit!

Nieuwe editie van vakblad AnalyseVisie uit!

De nieuwste editie van AnalyseVisie is uit! Deze juni 2024 editie staat wederom vol met fascinerende artikelen en diepgaande onderzoeken die je niet wilt missen. Hier zijn enkele hoogtepunten.

20240627_Voorkant AnalyseVisie voor nieuwsbericht.jpg

De nieuwe editie van juni staat weer boordevol interessante artikelen, waaronder:

Histonen: Wolven in Schaapskleren

Histonen, de eiwitten waaromheen DNA is gewikkeld in onze cellen, worden vaak gezien als onschuldige componenten van onze genetische structuur. Dit artikel onthult echter een complexer beeld. Sinds hun ontdekking in 1884 door Albrecht Kossel, die in 1910 de Nobelprijs won, zijn histonen bekend geworden om hun cruciale rol in DNA-replicatie en genregulatie. Nicolaes en Wichapong beschrijven hoe deze 'wolven in schaapskleren' een veel invloedrijkere rol spelen dan voorheen werd gedacht.

Ketodieet Helpt Mogelijk bij PCOS Infertiliteit

Nieuw onderzoek bevat aanwijzigngen dat het ketodieet mogelijk niet alleen helpt bij gewichtsverlies, maar ook vruchtbaarheidsproblemen bij vrouwen met Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS) kan verlichten. Het dieet blijkt testosterongehaltes te verlagen en de LH/FSH-hormoonratio te herstellen, wat bijdraagt aan een betere hormonale balans en verhoogde vruchtbaarheid.

Bruin Vetweefsel: Vet Goed!

Bruin vetweefsel, lang beschouwd als een kenmerk van baby’s, is ook actief in volwassenen en biedt tal van gezondheidsvoordelen. Dit type vetweefsel zet suikers en vetten om in warmte, wat helpt bij gewichtsbeheersing en het tegengaan van overgewicht. Daarnaast kan het verminderen van suiker- en vetgehaltes in het bloed helpen bij het bestrijden van type 2 diabetes en hart- en vaatziekten.

Lees het vakblad AnalyseVisie online

Wil je deze editie online lezen of oude edities opzoeken? Leden van de NVML kunnen via het archief alle nummers van AnalyseVisie downloaden. Ook studentleden hebben toegang tot de digitale versie. Log in op je NVML-accounten ontdek de rijkdom aan kennis in het archief van AnalyseVisie.