Zoek

Nieuwe editie van vakblad AnalyseVisie augustus uit!

Nieuwe editie van vakblad AnalyseVisie augustus uit!

De nieuwste editie van AnalyseVisie is uit! Deze augustus 2024 editie staat wederom vol met fascinerende artikelen en diepgaande onderzoeken die je niet wilt missen. Hier zijn enkele hoogtepunten.

20240813_Voorkant AnalyseVisie voor nieuwsbericht.jpg

De nieuwe editie van augustus staat weer boordevol interessante artikelen, waaronder:

Innovaties voor vaccins tegen parasitaire worminfecties

Wereldwijd zijn nog steeds honderden miljoenen mensen geïnfecteerd met parasitaire wormen, die op de lange termijn ernstige ziektes kunnen veroorzaken. In dit artikel worden de nieuwste ontwikkelingen in vaccinaties tegen deze infecties besproken, inclusief de uitdagingen bij de detectie en behandeling.

Fouten in preanalyse en de gevolgen daarvan - Foutje, bedankt

De preanalyse is een cruciale fase in laboratoriumonderzoek. Onderzoek toont aan dat 60-70% van de fouten in laboratoriumonderzoek te wijten is aan deze fase. Dit artikel gaat dieper in op de risico’s van fouten in de preanalyse en de impact ervan op de patiëntenzorg.

Veilig gebruik van geneesmiddelen ligt in je genen

In het UMC Utrecht is nieuwe sneldiagnostiek opgezet om genen te genotyperen die betrokken zijn bij het metabolisme van geneesmiddelen. Dit onderzoek belicht hoe genetische verschillen invloed hebben op de effectiviteit en veiligheid van geneesmiddelen, wat de weg vrijmaakt voor gepersonaliseerde geneeskunde.

Lees het vakblad AnalyseVisie online

Wil je deze editie online lezen of oude edities opzoeken? Leden van de NVML, inclusief studentleden, hebben toegang tot alle edities van AnalyseVisie via het archief. Log in op je NVML-account en ontdek de rijkdom aan kennis in het archief van AnalyseVisie.