Zoek

Meld je aan voor het Congres Kloppend Hart op 1 oktober 2024

Meld je aan voor het Congres Kloppend Hart op 1 oktober 2024

Ontdek de laatste ontwikkelingen in point-of-care testing en hartmarkers, en leer over de rol van DNA-diagnostiek bij plotse hartstilstand en de uitdagingen van PLN-cardiomyopathie.

20240822_Kloppend hart nieuwsbericht.jpg

Ben je al ingeschreven voor het Congres Kloppend Hart? Grijp je kans om deel te nemen aan dit unieke evenement op 1 oktober 2024, waar je je kennis kunt verdiepen met de nieuwste inzichten op het gebied van cardiologie en zorgtechnologie.

Programma

Tijdens het congres staan er enkele inspirerende sessies op het programma, waaronder:

  • Een inleidende presentatie getiteld "Cardiologie in een notendop", waarin Sven Kroeze, AIOS Cardiologie bij het St. Antonius Ziekenhuis, de anatomie en fysiologie van het hart bespreekt. Dit vormt de basis voor het begrijpen van de pathofysiologie van veelvoorkomende aandoeningen zoals hartinfarcten, hartfalen en hartritmestoornissen. Ook wordt aandacht besteed aan de rol van cardiale biomarkers zoals troponine en NT-proBNP.
  • Vervolgens geeft Dr. Jacques Hens, klinisch chemicus bij het Groene Hart Ziekenhuis, een presentatie over de nieuwste technologische ontwikkelingen bij point-of-care testen van hartmarkers. Hij zal ingaan op hoe deze markers een cruciale rol spelen in de preventie en behandeling van hart- en vaatziekten, evenals hun toepassing in de digitale zorgtechnologie.
  • Dr. Hans Nienhuis, internist-allergoloog en immunoloog bij het UMCG, zal in zijn presentatie dieper ingaan op amyloïdose van het hart, terwijl een laboratoriumspecialist het belang van bloedonderzoek voor de diagnose en follow-up van deze aandoening zal belichten.
  • Een andere belangrijke sessie wordt gegeven door Dr. Saskia N. van der Crabben, klinisch geneticus bij Amsterdam UMC. Zij bespreekt het belang van DNA-diagnostiek na plotse hartdood bij jongvolwassenen, waarbij zij uitlegt hoe genetisch onderzoek kan bijdragen aan de preventie van plotselinge sterfte in families met een erfelijke hart- of vaatziekte.

Lees het volledige programma en de abstracts op de congrespagina. Tussen de sessies door is er volop gelegenheid om te netwerken met vakgenoten. Uiteraard is er ook een heerlijke lunch en afsluitende borrel.

Datum en locatie

Datum: dinsdag 1 oktober 2024
Locatie: Congrescentrum de Eenhoorn, Amersfoort

Aanmelden

Schrijf je in op onze website vóór 25 september 2024 om jouw plek te verzekeren. Bonus: NVML-leden die deelnemen aan een NVML-activiteit krijgen €30 korting op hun contributie voor het volgende lidmaatschapsjaar!