Zoek

Nieuwe e-learningmodules van de NVML: Diabetes en Gevaarlijke Stoffen

Nieuwe e-learningmodules van de NVML: Diabetes en Gevaarlijke Stoffen

De NVML heeft twee nieuwe e-learningmodules: "Diabetes" en "Gevaarlijke Stoffen". Deze modules geven je alle belangrijke informatie over diabetes en hoe je veilig kunt werken met gevaarlijke stoffen. Met praktische leertaken en toetsen kun je je kennis direct uitbreiden en jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied.

E-learning gevaarlijke stoffen en diabetes.png

De NVML introducteert twee nieuwe e-learningmodules: “Diabetes” en “Gevaarlijke Stoffen”. Deze modules bieden uitgebreide kennis en praktijkgerichte informatie voor medisch laboratoriummedewerkers. Met meer dan 50 e-learningmodules biedt de NVML een uitgebreid aanbod voor alle vakgebieden binnen de (bio)medische laboratoria, op verschillende niveaus.

E-learningmodule Diabetes

Diabetes mellitus is een aandoening waarbij de bloedsuikerspiegel te hoog is. Dit kan ernstige problemen veroorzaken als het niet behandeld wordt. Pas in 1921 ontdekte men dat insuline levensreddend is. De nieuwe module ‘Diabetes’, ontwikkeld door Dr. Emma van der Ende, behandelt de oorzaken, gevolgen en gezondheidsrisico’s van diabetes. De module bestaat uit 6 leertaken en een toets.

E-learningmodule Gevaarlijke Stoffen

Het werken met gevaarlijke stoffen brengt aanzienlijke risico's voor gezondheid en milieu met zich mee. Jaarlijks overlijden in Nederland ongeveer 3.000 mensen door blootstelling aan deze stoffen, waarbij kanker de meest voorkomende oorzaak is. De module ‘Gevaarlijke Stoffen’, samengesteld door Loes Musson, biedt essentiële informatie over gevaarlijke stoffen en de bijbehorende voorzorgsmaatregelen om er veilig mee te kunnen werken. Deze module bevat 9 leertaken en een toets.

Bekijk de nieuwe modules

Ga naar www.nvml.nl/e-learning om de nieuwe modules aan te schaffen voor €35,- per module. Let op: deelnemers die onder een staffel vallen, hebben al automatisch toegang tot deze nieuwe modules. Heb je als organisatie interesse in een staffel? Kijk op https://www.nvml.nl/e-learning/staffel voor meer informatie.